Teknoloji hayatımız üzerindeki etkisini her geçen gün arttırıyor. Bunların arasında en çok kullanılan teknolojik alet hiç kuşkusuz telefonlar. Telefonların pil sağlığı için geceden geceye tam olarak şarj olmasını bekliyoruz. Ancak bu durum çok tehlikeli durumlara yol açabilir.
Telefonunuzun mümkün olduğu kadar uzun süre kullanılabilir olmasını istiyorsanız cihazınız özellikle şarjdayken kullanmamaya özen göstermeniz gerekir. Telefonunuz bozulduğu takdirde pil değiştirmek eğer garanti kapsamında değilse yüklü bir maaliyetle sonlanacağından pil sağlığına ekstra dikkat etmek önemlidir.
Şarj edilebilir piller zamanla yavaş yavaş kapasitelerini kaybederler (kullanmasanız bile). Düzenli kullanımın ilk yılından sonra kapasitenin düştüğünü fark edeceksiniz. Çoğu kişi için, iki yıllık sürenin ötesinde tek bir şarjla bütün bir günü geçirmek imkansızdır.
Üreticiler, akıllı telefonların ömrünü "pil şarj döngüleri" aracılığıyla belirler. Şarj döngüsü, pilin yüzde 0'dan yüzde 100'e şarj edilmesi ve ardından yüzde 0'a kadar boşaltılması olarak tanımlanır. Beklenen şarj döngüsü sayısı, pilin belirgin bir şekilde kapasite kaybına uğramadan önce kaç tam döngüyü kaldırabileceğini size söyleyecektir.
Şarj edilebilir teknolojinin çoğunda Lityum İyon (Li-İyon) piller kullanılır. Akıllı telefonlarda, buharlaştırıcılarda, dizüstü bilgisayarlarda ve hatta motorlu testerelerde bir tür Lityum İyon pil bulabilirsiniz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."