Portakaldan daha fazla C vitamini içeren besinler

C vitaminiyle en çok özdeşleşen meyve olan portakal, neredeyse günlük C vitamini ihtiyacımızı tek başına karşılıyor.

Ancak C vitamini deyince aklımıza yalnızca portakal, mandalina, greyfurt, limon gelse de bu besinler turunçgilleri aratmayacak derecede C vitamini oranına sahip. Orta büyüklükte bir portakal, 70 mg C vitamini içeriyor.

Bağışıklığı güçlendirmek için genelde portakal tercih edilse de portakal yerine bu yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Kivi, bir orta boy = 71 mg

Bir orta boy kivide bulunan C vitamini miktarı bir portakala yakın olsa da, bu meyve önemli ölçüde daha küçüktür; böylece iki tanesi kolayca tüketilebildiğinden C vitamini miktarı iki katına çıkarılabilir.

Çilek, bir kap = 89 mg

Çilekte de portakaldan daha fazla C vitamini vardır. Bir kap çilek hastalık gelişimini önlemeye yardımcı olan diğer güçlü antioksidanlarla birlikte, neredeyse günlük tüm C vitamini ihtiyacını da karşılar.

Brokoli, bir kap pişmiş = 102 mg

Brokoli de C vitamini açısından zengin olan bir turpgiller sebzesidir. Bir kap brokoli, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir. Araştırmalar, turpgillerden düzenli olarak sebze yemenin oksidatif stresi azaltmaya ve kanser geliştirme riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Brüksel lahanası, bir kap pişmiş= 98 mg

Brüksel lahanası, C vitamini yüklü bir başka turpgiller sebzesidir. Gün içinde C vitamini ihtiyacını gidermek için pişmiş Brüksel lahanası tüketebilirsiniz.

Kale, bir kap doğranmış çiğ= 80 mg

Turpgiller familyasından bir sebze olan kale, bir portakaldan daha fazla C vitamini içerir.

Sarı Kaliforniya biberi, bir kap = 275 mg

Bir kap dilimlenmiş Sarı Kaliforniya biberi, günde 275 miligram C vitamini sağlar.



Haber Kaynak : HABERTURK.COM

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."